Wie op vakantie naar Frankrijk gaat, verblijft meestal op het vasteland. Dat is zonde, want Frankrijk heeft ook een aantal prachtige eilanden die je zeker bezocht moet hebben. Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Lees dan deze top 10 mooiste Franse eilanden.

10. Corsica

Corsica is het grootste en bekendste Franse eiland. Gelegen in de Middellandse Zee ten Zuiden van Monaco. Het buureiland Sardinië hoort overigens bij Italië. Het mooie aan dit eiland is dat het voor een groot deel onbebouwd is. Zo’n 40% van Corsica is een beschermd natuurpark, waardoor je overal uitzicht hebt op ongerepte bergen. Hier vind je ook een aantal prachtige zandstranden waar je heerlijk van de hete zon geniet.

Daarnaast is ook de cultuur op Corsica rijk. Bezoek bijvoorbeeld eens het stadje Bonifacio dat bovenop een hoge klif is gebouwd.

Bekijk hier onze top 10 bezienswaardigheden op Corsica.

9. Porquerolles

Porquerolles
Jarenlang was het eiland Porquerolles in handen van een rijke Belgische zakenman die graag een privé-eiland wilde hebben. Inmiddels is het eiland overgenomen door de Franse staat, waardoor iedereen Porquerolles kan bezoeken. Er wordt gezegd dat het eiland een van de beste stranden van Frankrijk heeft: Plage du Notre Dame. Je geniet het beste van dit eiland door een mooie fietstocht te maken.

8. Port Cros

Port Cros

Port Cros is een groot nationaal park dat deel uitmaakt van de eilandengroep Îles d’Hyère. Er zijn geen auto’s toegestaan op het eiland, waardoor je er rustige wandelingen maakt. Het landschap is heuvelachtig met dichtbegroeide bossen. Bereik je de top van een van de heuvels? Dan word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

7. Belle Île en Mer

Belle Île en Mer
Je vindt Belle Île en Mer in de Golf van Morbihan. In deze baai liggen maar liefst honderden verschillende eilandjes, maar slechts vier zijn bewoond. Belle Île en Mer is hiervan het grootste eiland. Het vissersdorpje Sauzon met zijn grote haven is een van de mooiste bezienswaardigheden op het eiland, maar je kunt hier ook de natuur verkennen. Het eiland is erg groen, maar heeft ook een paar heerlijke stranden om lekker op te relaxen.

6. Noirmoutier

Noirmoutier
Veel Fransozen die van een typische strandvakantie willen genieten, reizen af naar het eiland Noirmoutier. Het spreekt dus voor zich dat je hier ontzettend veel stranden ziet de geschikt zijn voor jong en oud. Talloze strandhuisjes sieren het eiland, terwijl het binnenste gedeelte van Noirmoutier een groot dennenbos is. Hierdoor is het ook een geliefde bestemming voor vakantiegangers die graag willen kamperen.

5. Île de Ré

Île de Ré
Ben je op zoek naar een chique eiland waar je de rijken van Frankrijk kunt bewonderen? Dan moet je op Île de Ré zijn. Op het eiland vind je meerdere havens waar Franse miljonairs hun jacht parkeren, waarna ze genieten van de heerlijke vis en de kalme sfeer op het eiland. Je kunt fietsen door het natuurlandschap, maar er zijn ook verschillende stranden om lekker op te zonnen.

4. Île de Bréhat

Île de Bréhat
Île de Bréhat heeft een knusse uitstraling, wat vooral komt door de oude, stenen huisjes die overal op het eiland te vinden zijn. Wat dit eiland zo bijzonder maakt, is dat het eigenlijk uit twee delen bestaat. Deze delen worden met elkaar verbonden dankzij een brug die alleen toegankelijk is wanneer het zeewater laag staat. Maak je een wandeling langs de kust, dan zie je de ruige, roze granietstenen die dit eiland typeren.

3. Groix

groix

Groix is een piepklein eilandje van zo’n 6 kilometer lang. Het landschap is drassig en moerassig, waardoor je er talloze watervogels vindt. Bijzonder is het Plage des Grand Sable zijn. Dit strand heeft een prachtige witte kleur en een unieke bolle vorm. Je vindt in Europa geen enkel strand dat hierop lijkt.

Plage des Grand Sable

2. Île d’Oléron

Île d’Oléron
Het op één na grootste eiland van Frankrijk is Île d’Oléron. Heb je zin om verse oesters te proeven? Dan moet je hier zijn. Het eiland wordt niet voor niets het oesterland van Frankrijk genoemd. Dat is te zien wanneer je over het eiland wandelt, want overal vind je geschilderde oesters terug. De stranden van Île d’Oléron zijn sfeervol, vooral dankzij de gekleurde strandhuisjes die je overal ziet.

1. Mont Saint-Michel

Mont Saint Michel
Dit beroemde getijdeneiland lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Mont Saint-Michel is namelijk een klein stadje dat op een berg is gebouwd. Wanneer je door de kleine straatjes wandelt, voelt het alsof je in de middeleeuwen bent beland. Op de top van de berg staat een grote abdij die de grote attractie van het eiland is. Het is mogelijk om op Mont Saint-Michel te overnachten, maar je kunt het eiland ook voor een dagje bezoeken.