In Spanje schijnt bijna altijd de zon. Niet voor niets is het land geliefd bij vele Nederlanders. Spanje heeft talloze prachtige stranden. De stranden liggen nabij de mooiste steden. Bovendien is er altijd veel op de Spaanse stranden te beleven. In dit artikel vind je de acht beste stranden van Spanje.

1. La Kontxa

La Kontxa

Het strand hoort bij de mooie stad “San Sebastian”. In de zomermaanden bezoeken vele gezinnen en toeristen dit grote strand in Baskenland. Ook met koeler weer, is het strand prima te bezoeken. Geniet van de ruige branding en flaneer over de boulevard met verschillende eettenten. De nabijgelegen stad is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Hier kun je dan ook bijzondere specialiteiten bestellen. Het eten is bovendien betaalbaar en uitgebreid. Voor weinig geld, heb je al een uitgebreid menu. In de avonden kan het zwoel weer zijn en kun je de verschillende bars en nachtcafés bezoeken.

Wel is er een sterk contrast tussen eb en vloed. Met vloed kan het strand een stuk smaller worden. Tijdens eb kun je op het droge stuk lopen, om beestjes en schelpjes te bewonderen. Het grote voordeel is de beschutte ligging van het strand. Harde stormen zullen in de wintermaanden niet storend zijn. De rotsen houden de wind namelijk tegen.

2. Bogatell

Bogatell

Dit is een bekend strand bij Barcelona. Voornamelijk Spanjaarden zijn dol op Bogatell. Het is namelijk een vrij rustig strand om op te ontspannen. Het strand puilt dus niet uit van het massatoerisme. Het stadscentrum en de haven, liggen op ongeveer een kwartiertje lopen van het strand. Het strand is aangenaam. Je loopt namelijk makkelijk het water in. Ook zijn er cafés in de buurt van het strand. Ook staat het strand bekend om zijn schone karakter. Zowel het water als het zand zijn schoon. Je treft hier dan ook nauwelijks plastic, blikjes en zeeafval aan. Verder is er bijna geen criminaliteit, vanwege de rustige ligging.

3. Playa de Los Atunes

Playa de Los Atunes

Dit is een Spaans bountystrand. Het zandstrand is prachtig gelegen, in een kleine baai. Daarom is het een van de mooiste stranden van Spanje. Het strand is door groene heuvels en helderblauw zeewater omgeven. Hou je van surfen? Bezoek dan zeker dit strand. Er zijn op winderige dagen namelijk hoge golven. Het strand is daarom ideaal voor spectaculaire watersporten. In de restaurants vind je bovendien bijzondere visspecialiteiten. Wie dol op bijzondere vis en schaaldieren is, moet dus zeker een bezoekje aan de horeca brengen. Eet verse vangst en geniet bijvoorbeeld van blauwvintonijn, een lokaal visgerecht.

4. Playa Las Arenas

Playa Las Arenas

Playa Las Arenas is een beroemd Spaans strand. Het strand ligt langs een sfeervolle boulevard, nabij de stad Valencia. Het fijne zand heeft wel iets van goudpoeder weg. Vroeger was het strand de thuisbasis van een luxe kuuroord. De spa werd alleen door rijke Spanjaarden bezocht. De baden hadden namelijk een heilzame werking op het lichaam.

Kinderen kunnen veilig in het ondiepe en kalme water zwemmen. Het strand loopt namelijk langzaam af. Het zachte zand is erg schoon. Een waar paradijs dus, voor zonaanbidders. Wil je een lekker koud drankje of een heerlijk lokaal gerecht? Bezoek dan een van de sfeervolle cafés en restaurants aan de boulevard. In de avonden bruist het er van de gezelligheid.

Camping Spanje aan zee je grote droom? Dan is de plek waar je wilt zijn, je zet je camper of tent bijna in zee!

5. El Playazo

El Playazo

Nacho Such / Shutterstock.com

Dit prachtige strand ligt aan de Costa Almeria. Het ligt in natuurpark “Cabo de Gata”. Dit biosfeerreservaat staat sinds 1997 op de lijst van UNESCO en is zeer ongerept. Het strand heeft daarom een woeste uitstraling, met prachtige bergen op de achtergrond. Het landschap is dor en droog. Dit maakt het strand uniek en mysterieus. Het strand staat in het teken van de natuur, duurzaam toerisme en het milieu. Daarom is het strand geliefd bij natuurliefhebbers en eco-reizigers. Het strand biedt een scala aan natuuractiviteiten aan. Maak een bijvoorbeeld een bijzondere boottocht en spot prachtige vogels.

6. Platja de Ses Illetes

Platja de Ses Illetes

Ook een van de mooiste bountystranden van Spanje. Platja de Ses Illetes heeft alles wat een droomstrand moet hebben. Geniet van hagelwit zand, een turquoise zee en een verpletterend uitzicht. Het strand hoort bij het kleinste eiland van de Balearen. Er gaan dagelijks boten vanuit Ibiza naar dit paradijsje. Het strand is erg fotogeniek en wordt daarom vaak in reisbladen geplaatst. Veel mensen gebruiken het strand bovendien voor selfies, foto- en filmopnames. Het is daarom ook een van de meest iconische stranden van Spanje.

7. Ses Salines

Het adembenemende “Ses Salines” ligt in het hart van Ibiza. Het hagelwitte zand steekt af, tegen een felblauwe zee. Iedereen die dol op hippe muziek en gezelligheid is, moet Ses Salines absoluut bezoeken. Het bruist er van de mensen, restaurants, cafés en bars. De sfeer is bovendien erg fijn.

8. Es Trenc

es trenc

Dit mooie ongerepte strand ligt op Mallorca. Op dit strand ontdek je de rustige kant van Mallorca. Mensen bezoeken dit strand daarom voor hun ontspanning. Het schone water nodigt je uit, om heerlijk in te zwemmen. Ontsnap dus even aan de drukte en het toerisme. Je voelt jezelf in harmonie met de natuur op dit strand. Ook nudisten bezoeken dit strand daarom graag. Ondanks het ongerepte karakter, zijn er wel veel faciliteiten op het strand te vinden.