Je hoeft niet ver te reizen om op safari te gaan. Waar de meesten denken aan bestemmingen als Zuid-Afrika of Kenia, kun je ook in Europa van prachtige safari’s genieten. Wil je weten hoe je het Europese dierenrijk op een unieke manier kunt verkennen? Je leest het in de top 8 safari’s in Europa.

Walvissafari in de Azoren

walvissen azoren

De prachtige groene valleien en vulkanische meren van de Azoren maken deze Portugese eilanden sowieso het bezoeken waard, maar je kunt hier nog veel meer moois beleven. Tussen april en oktober zwemmen er namelijk ontzettend veel walvissen in het gebied rondom de eilanden. Ze zijn dan bezig met hun jaarlijkse migratie. Er worden talloze excursies aangeboden waarbij je de wateren rondom de eilanden verkent en hopelijk veel verschillende walvissen kunt spotten.

Lynxen spotten in Roemenië

lynx roemenie

Je hoeft niet naar Afrika te gaan om grote katachtigen te zien, want Europa heeft ook een prachtige wilde kat die je op sommige plekken kunt spotten. De lynx staat bekend om zijn grote oren, kan ontzettend goed in bomen klimmen en voelt zich helemaal thuis in berglandschappen. Hier kun je deze dieren in hun natuurlijke omgeving vinden. En als je er een gespot hebt wil je dat natuurlijk gelijk aan het thuisfront laten weten, zoek daarom de beste simonly uit zodat je altijd bereik hebt, zelfs diep in de bossen van Roemenië. in dit gebiedt kun je naarst de Lynx ook beren, wolven en edelherten tegenkomen.

Flamingo’s bewonderen in Frankrijk

lynx roemenie

Frankrijk heeft een enorm rijke natuur, dus hier valt altijd wel iets bijzonders te zien. Wist je dat je hier ook flamingo’s in het wild kunt ontdekken? Ze leven op een plek die helemaal bij ze past, namelijk bij het roze meer van Nationaal Park Camargue. Hier wonen tienduizenden flamingo’s, die vooral rond het broedseizoen van juni tot september makkelijk te bewonderen zijn.

Wilde paarden in Duitsland

wilde paaren

Het lijkt net alsof je terug in de tijd reist wanneer je door het Merfelder Bruch natuurpark wandelt. Hier vind je namelijk de laatste echte wilde paarden van Europa. De stamboom van deze dieren gaat meer dan 700 jaar terug in de tijd en de paarden leven helemaal vrij van mensen. Er wordt wel gezorgd dat de groep paarden niet de groot wordt, om te voorkomen dat de natuur uit balans raakt. Daarom wordt er ieder jaar een aantal wilde paarden geveild.

Wolven in Zweden

wolven zweden

Het blijft prachtig om een wolf in het wild te zien. De ervaring wordt nog specialer wanneer je in een Zweeds bos bent, waarbij de maan langzaam tevoorschijn komt en je de wolvenroedels in de omgeving hoort huilen. Breng een bezoek aan Skinnskatteberg. Deze plaats ligt op twee uur rijden van Oslo en is de plek waar je op wolfsafari kunt gaan. Je gaat dan met een expert op zoek naar deze dieren en krijgt lokale volksverhalen te horen waarin wolven natuurlijk ook een rol spelen.

Bruine beren in Spanje

beer spanje
Veel mensen associëren beren vooral met Noord-Amerika, maar ook Europa heeft een berenpopulatie. Je vindt de grootste groep beren in de bergen van Asturië in Spanje. Wanneer je hier door een van de natuurparken wandelt, is het niet vreemd om een moederbeer met haar jongen te zien lopen. Vooral natuurpark Somiedo staat bekend om zijn vele beren, die in april, mei en juni makkelijk te spotten zijn.

Bizons in Polen

bizon polen

Vroeger was een groot deel van Europa bedekt in Oerbossen. Je kunt nog een stukje van deze oude natuur bewonderen in Polen. Hier vind je meteen meer dan 900 Europese bizons. Deze enorme dieren worden ook wel de koning van de wildernis genoemd en werden ooit met uitsterven bedreigd, maar zijn nu weer wat aangesterkt. Je kunt ze het beste spotten wanneer je de oerbossen van Polen tussen januari en maart bezoekt.

Aasgieren in Portugal

aasgier

De Côa-vallei in Portugal is niet alleen prachtig om te zien vanwege de gele en groene begroeiing. Hier vind je namelijk ook nesten met aasgieren. De dieren zijn meteen te herkennen dankzij hun gele koppen. Ze zijn niet groot, want ze wegen slechts twee kilo. Dat neemt niet weg dat het prachtige vogels zijn. Je kunt ze voornamelijk zien tussen maart en november. In de winter vliegen ze namelijk naar Afrika om te overwinteren.