Ben je eraan toe om te ontsnappen aan de winterse kou en grijze luchten van Nederland? Dan zijn er gelukkig verschillende bestemmingen binnen Europa waar je de zon kunt opzoeken. Hier is het warmer en beleef je dat echte zonnige vakantiegevoel waar je in de winter behoefte aan hebt. Wil je weten welke plaatsen ideaal zijn voor een zonvakantie in december, je leest het in deze top 6 winterzonbestemmingen in Europa.

6. Alanya

Alanya

Kom tot rust aan de Turkse Rivièra en geniet van de zon in Alanya. Dit is een van de populairste badplaatsen van Turkije en ook een goede bestemming in de winter. Leg je handdoek neer op Kleopatra Beach en neem een duik in het water of bezoek het grote aquapark in de badplaats. Je ontdekt hier ook prachtige cultuur, zoals de beroemde Kızıl Kule. Avonturiers duiken onder de grond en bezoeken de grot van Damatlas.

5. Algarve

Algarve

De Algarve is de zuidelijke streek van Portugal en dankzij zijn ligging ideaal voor een zonvakantie in de winter. De zandstranden worden omring door goudkleurige rotsen en de zee is er in de winter warm genoeg om te zwemmen. Je bezoekt er ook sfeervolle steden, van het bruisende Albufeira tot Lagos waar je een eeuwenoud kasteel bezoekt. Faro is de hoofdstad van de streek, met zijn witte kathedraal en sfeervolle haven.

4. Sicilië

Sicilie

Wil je van het eilandleven genieten tijdens je vakantie? Bezoek dan het zonnige Sicilië. Dit Italiaanse eiland is de perfecte bestemming voor een vakantie vol natuur en cultuur. Je geniet er niet alleen van helderblauw water, maar kijkt ook uit over het vulkanische eiland Stromboli. Duik in de geschiedenis van het eiland en bezoek Akragas, een archeologische vindplaats waar tempels van de oude Grieken te bewonderen zijn. Op het eiland vind je ook sfeervolle steden, zoals Palermo. Hier geniet je van de typische Italiaanse sfeer terwijl je pizza eet op een zonnig terras.

3. Mallorca

Mallorca
Ook Mallorca is een leuke bestemming wanneer je graag een eiland bezoekt tijdens je wintervakantie. Bij de hoofdstad vind je grote stranden waar je op een gezellige manier van de zon geniet, maar je kunt ook naar kleinere baaitjes reizen om in alle rust van het blauwe water te genieten. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis, wat je ontdekt wanneer je het veertiende-eeuwse Castell de Bellver bezoekt of door de kathedraal van Palma wandelt. In de hoofdstad vind je ook een koninklijk paleis en verschillende kunstmusea.

2. Andalusië

Andalusie

Wil je liever naar Spanje op vakantie? Andalusië is de perfecte regio voor een zonvakantie in de winter. Bezoek bijvoorbeeld de stad Granada, waar het middeleeuwse paleis de Alhambra boven de stad uittorent. Ook de stad Sevilla is het bezoeken waard, met een mooie ligging aan de Guadalquivir en historische paleizen. Stap ook eens in de auto om de typische witte dorpjes van deze streek te ontdekken of bezoek Tarifa, de meest zuidelijke stad van Spanje. Deze bestemming is perfect voor surfers dankzij de hoge golven.

1. Canarische Eilanden

canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn al jarenlang een populaire winterzonbestemming. Deze eilanden hebben het allemaal, van uitgestrekte stranden en mooie plekken om te snorkelen tot grote vulkanen en historische steden. Tenerife is het grootste eiland van deze groep en heeft zowel een prachtige groene natuur als een gedeelte dat ruig en vulkanisch is. Je ontdekt hier ook de hoogste berg van Spanje: de Pico del Teide. Op het eiland Gran Canaria vind je juist bijzondere duingebieden waar het lijkt alsof je midden in de woestijn bent. El Hierro is het kleinste eiland, maar wel de beste plek om te duiken.