Europa heeft veel geweldige bestemmingen voor zeilers. De Middellandse Zee en haar heerlijke klimaat biedt de perfecte omstandigheden om te zeilen. De vele kusten zijn een geliefde trekpleister voor vele zeilliefhebbers. Dit is onze top 10 van de beste plekken om te zeilen.

Griekse eilanden

griekse eilanden 2

Griekenland staat bekend als het land van de vier zeeën en wordt gekenmerkt door helderblauwe wateren, lekker weer en prachtige natuur. Per boot of zeiljacht is het fijn reizen tussen de vele Griekse eilanden, met elk zijn unieke karakter, geschiedenis en cultuur. Je kunt een zeilboot huren, of je vaart met je eigen boot en meert elke ochtend aan aan een ander eiland en geniet van het Griekse leven.

Azoren, Portugal

De Azoren zijn negen kleine, bijna vergeten eilanden in de Atlantische Oceaan. Dit gebied is het resultaat van een immense natuurkracht en beschikt over een ongekende schoonheid. Tijdens het zeilen word je vergezeld door walvissen en dolfijnen. Het is hier heerlijk vertoeven op het water. Aan wal vind je warmwaterbronnen en uitgedoofde vulkaankegels.

Devon, Engeland

Het graafschap Devon is een van de meest charmante vakantiebestemmingen in Engeland. Zeil langs de schilderachtige kuststeden en ontdek de rijke Elizabethaanse geschiedenis. Eet een broodje verse krab op het strand en leer surfen op de golven. Tussen Devon en Dorset volg je de Jurassic Coast, een verrassende mooie kustlijn met prachtige rotsformaties die door Unesco als Werelderfgoed werden geclassificeerd.

Sicilië, Italië

Sicilie zeilen

Sicilië wordt omringd door meerdere, kleine eilanden met elk zijn eigen charme. Met je zeilboot is het heerlijk om van het ene eiland naar het andere te hoppen. Zowel vroeg als laat in het seizoen geniet je hier van zon, zee en strand. Ook als je op zoek bent naar een snufje geschiedenis en cultuur ben je in Sicilië aan het goede adres.

Dalmatische kust, Kroatië

De Dalmatische kust combineert helderblauwe zeeën, authentieke dorpjes en historische steden met een zacht klimaat. Ontspannen, rust en genieten staat hier centraal. Het landschap wordt afgelijnd door heuvels, ruige bergketens, stranden en de zee. De vele eilandjes hebben elk hun eigen haven, zodat je dagelijks in een andere baai kunt aanmeren.

De baai van Napels, Italië

De baai van Napels is zeer geliefd bij de rich and famous. Je vindt hier een allegaartje van chique stadjes en rustige eilandjes. Overdag zwem je in het warme zeewater en ‘s avonds bezoek je het mondaine Capri of het chique Positano.

Turkije

Zeilen in Turkije staat garant voor complete rust. Het heerlijke klimaat maakt dat je het hele jaar door van een warme zeilvakantie kunt genieten. Je ervaart een ongekende vrijheid terwijl je langs een prachtig land vaart. Vele baaien, inhammetjes en lagunes nodigen je uit om aan te meren en te genieten.

Corsica, Frankrijk

Corsica zeilen

Het eiland Corsica bezit een aantal inspirerende landschappen. De ruige kustlijn is bezaaid met meer dan 200 mooie stranden. Het wilde landschap met rivieren en bergen, de ongerepte natuur en de magnifieke kuststeden maken van Corsica een perfecte locatie voor een zeilvakantie.

Balearen, Spanje

Met een lekkere wind in de zeilen vaar je langs Menorca, Mallorca en Ibiza. Je ankert hier in idyllische havens en prachtige baaien met witte zandstranden en blauwe zeeën. Aan wal vind je zowel ongerepte natuur als drukke vissershaven en bruisende steden.

Cote D’Azur, Frankrijk

Geniet van de geur van kastanjebomen en zilte zeelucht tussen Marseille en de grens met Italië. De aangename wind neemt je moeiteloos mee. Stop langs de vele gastvrije havens, zoals Port Grimaud, Fréjus, Le Lavandou en Saint Raphaël. In mondaine steden als Monaco, Cannes en Nice is het heerlijk shoppen en flaneren. Op de Îles d’Or laat je de drukte achter je en geniet je in verscholen ankerbaaien van de rust.