Heerlijk er tussenuit naar Gran Canaria! Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden in de Atlantische oceaan en een onderdeel van Spanje. Een heerlijke vakantiebestemming bij uitstek met zon, zee, strand en een oase van rust. Maar Gran Canaria is nog zoveel meer! Ontdek deze 8 Mooie Plekken op Gran Canaria

Roque Nublo

Roque Nublo

Deze 80 meter hoge monoliet op een bergplateau geeft een adembenemend uitzicht. Het is te bereiken via een 1,5 km lang pad vanaf de parkeerplaats aan de hoofdweg. Soms is het wat zoeken naar een parkeerplaats, maar de Roque Nublo is het geduld zeker waard! Eenmaal boven zit je op een hoogte boven de 1800 meter, waardoor je letterlijk boven de wolken bent.

Roque Nublo betekent dan ook letterlijk ‘wolkenrots’. Je doet het beste goede (wandel)schoenen aan, omdat het pad soms oneffen is. Laat dus best je slippers thuis. Gemiddelde wandelaars hebben voor de gemakkelijke route ruim drie kwartier nodig. Neem dus zeker voldoende water mee! Een tip: blijf op de rotsen zitten aan de westkant van Roque Nublo en geniet van een prachtige zonsondergang.

Puerto de Mogán

Puerto de Moga

Puerto de Mogán is een pittoresk vissersdorpje op het eiland. Het is gelegen aan de zuidwestkust. Het is een belangrijke ankerplaats voor zeejachten die vanuit de Atlantische Oceaan naar de Caraïben komen. Eenmaal per week is er een markt. Daarnaast is het heerlijk wandelen door de straatjes en over de boulevard. Zin om iets te eten? Er is voldoende keuze uit eetgelegenheden in dit dorpje.

Barranco de Barafonso

Barranco de Barafonso

Deze ravijn wordt door de lokale bevolking ook wel Toba de Colores of Barranco de las Vacas genoemd.
Een verborgen pareltje, waar je zo voorbij zou rijden als je niet weet dat het er is.
Parkeren kun je doen langs een drukke weg. Rijd door tot kilometerpaal 14. Na een klein stukje wandelen ga je de vangrail over. En dan goed opletten: in een bocht zie je een tunneltje dat je in moet gaan om in het prachtige ravijn te bereiken. Je waant je in de Antilope Canyon!

Pico de Bandama

Pico de Bandama

Pico de Bandama is een dode vulkaan in het oosten van Gran Canaria. Op de top van de Pico de Bandama heb je een prachtig uitzicht over het noord-westelijke deel van het eiland. Bovendien kijk je recht naar beneden de vulkaankrater in. Je kan gemakkelijk tot aan de top rijden met de auto. Met een diameter van ongeveer een kilometer is dit de grootste krater die op Gran Canaria aanwezig is. Je kan goed zien hoe de vulkanische grond extra vruchtbaar is en wordt ingezet voor landbouw.

Teror

Teror

Dit kleine stadje in het groene binnenland van het noorden van Gran Canaria, staat vooral bekend om de Basilica de la Virgen del Pino. De basiliek ligt in een autovrije straat en herbergt een reliek van de heilige maagd Maria. Het bezoek waard. Verder is Teror een authentiek dorpje waar je rustig kan vertoeven en genieten.

Pico de las Nieves

Pico de las Nieves

De Pico de las Nieves is een vulkanische rotsformatie van 1949 meter hoogte. Je kan tot aan de top rijden met de auto, maar houdt er rekening meer dat er niet zoveel parking beschikbaar is. Je kan er natuurlijk ook naar fietsen of wandelen. De uitzichten zijn in ieder geval fenomenaal! Je hebt op heldere dagen zelfs uitzicht op Tenerife.

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas

De duinen van Maspalomas zijn sinds 1987 officieel een natuurreservaat. Het bestaat uit zandduinen die telkens van vorm veranderen onder invloed van de wind. Je waant je bijna in de Sahara met zoveel zand en zandduinen van soms wel 10 meter hoog! Het bevat naast deze zandduinen ook een lagune met brak water en een palmbomenbos.