Een vakantie is natuurlijk heerlijk. Na de afgelopen twee jaar is bijna iedereen wel toe aan een ander uitzicht dan de eigen tuin. Gelukkig zijn experts best wel positief over de komende zomer. Langzaam durven mensen het dan ook aan om een vakantie naar het buitenland te boeken. Het is echter voor veel mensen wel weer even geleden dat ze naar het buitenland zijn geweest. Besef je goed dat een vakantie een flinke aanslag kan plegen op de gezondheid en de huid. Denk alleen maar eens aan het zonnen of het zwemmen in het zoute water. Dit kan allemaal leiden tot gezondheid- en huidproblemen. Daarom is het goed om jezelf vroegtijdig voor te bereiden op de vakantie. Om ziektes te voorkomen en je huid te beschermen. Maar waar moet je aan denken? Hier vind je de nodige tips.

De huid extra aandacht geven

juiste verzorging

Allereerst is het goed om aandacht te geven aan de huid. Wat veel mensen niet beseffen is dat de huid het grootste en daarmee ook een zeer belangrijk orgaan is. Wanneer er bepaalde dingen in het lichaam niet goed gaan, merk je dit dan ook direct aan de huid. Bijvoorbeeld doordat deze onrustiger wordt, uitdroogt of misschien zelfs wel vroegtijdige ouderdomsverschijnselen toont. Normaal gesproken leef je natuurlijk zo gezond mogelijk. Op vakantie kan dat anders zijn. Wellicht eet je ongezonder, beweeg je minder en drink je meer alcohol. Daarnaast is zout water ook niet je grootste vriend en kan zon erg schadelijk zijn voor de huid. 

Kortom, genoeg redenen om de huid wat extra aandacht te geven. De aandacht die het nodig heeft. Maak hierbij gebruik van goede verzorgingsproducten. Bijvoorbeeld van CeraVe. Dit is een merk die zich heeft gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van huidproblemen.

In sommige landen heersen er nog ziektes die we in Nederland niet (meer) kennen. Daarom wordt voor bepaalde landen aanbevolen om speciale vaccinaties te halen. Het is slim om – wanneer je ver reist – na te gaan welke vaccinaties je allemaal nodig hebt. Zo voorkom je problemen bij aankomst. 

Vaccinaties nodig?

Let op: bij de meeste landen is het tegenwoordig ook verplicht om over een coronavaccinatie te beschikken. Bovendien is deze maar een bepaald aantal maanden geldig. Controleer daarom van tevoren wat je nodig hebt om de grens over te steken en mee te doen in de samenleving daar. Ben je niet gevaccineerd? Bekijk dan of je ook met een negatieve test de grens over mag steken en wat de coronaregels in dat land zijn.

Vergeet de zonnebrand niet! 

Je zal niet de eerste zijn die op de eerste vakantiedag volkomen verbrand. In Nederland zijn we de enorme zonkracht van veel andere landen niet gewend. Dit kent jouw huid dan ook nog helemaal niet. Verbranding door de zon is niet alleen heel pijnlijk zijn, maar kan ook nog eens grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Zeker op de lange termijn. Vergeet daarom zeker niet om een kleine flacon met zonnebrandcrème in je tas te stoppen. Zo kun je na aankomst direct smeren om verbranding tegen te gaan.