Op vakantie met de camper is een ideale manier om veelzijdige landschappen en culturen te ontdekken. Je hebt altijd je eigen accommodatie bij de hand en hebt alle vrijheid om verschillende gebieden te verkennen. Je hoeft daarvoor helemaal niet ver van huis, want in Europa zijn er verschillende landen die ideaal zijn voor een campertrip. Wil je weten welke dat zijn? Hier vind je de top 6 op een rijtje.

6. Frankrijk

camper frankrijk

Dicht bij huis, veelzijdige landschappen en genoeg plekken om je camper neer te zetten: Frankrijk heeft het allemaal. Dit land is een goede bestemming voor een campertrip doordat je eigenlijk alles kunt zien wat je wilt zien. Wil je genieten van een vakantie aan de kust? Het kan in het ruige noorden van Frankrijk tot de zonnige zuidkust. Zoek je juist de bergen op? Verblijf in de Vogezen of reis af richting de Pyreneeën. Tegelijkertijd maak je uitstapjes naar wereldsteden als Parijs of bezoek je historische kastelen. Veel van de camperplaatsen in Frankrijk zijn erg goedkoop of helemaal gratis. Een bijkomend voordeel? Er is altijd lekker eten in de omgeving, van baguettes tot Franse kaas.

5. Noorwegen

noorwegen camper

Wanneer je op zoek bent naar een land met spectaculaire natuur, is Noorwegen de beste keuze. Hier ontdek je fjorden, besneeuwde bergtoppen, groene dalen en een ruige kustlijn met ontelbaar veel eilanden. In Noorwegen heb je bovendien de kans om echt in de wildernis te verblijven. Vooral in het hoge noorden vind je grote stukken natuur waar je vrijwel niets of niemand tegenkomt. Heb je zelf geen camper? Deze kun je huren bij Goboony. Tegelijkertijd zijn er uitnodigende steden waar je als buitenlander makkelijk je draai vindt, zoals Oslo. Bezoek hier een museum dat je alles vertelt over de Vikingen of het fort dat over de haven van Oslo uitkijkt. De camperplaatsen in Noorwegen zijn goed uitgerust met wasvoorzieningen, vuurplaatsen en servicestations.

4. Griekenland

griekenland camper

Vind je het belangrijk om in de lokale geschiedenis te duiken tijdens een campertrip? Dan is Griekenland een goede bestemming. Met je camper rijd je van de ene naar de andere historische plek. Bezoek de opgravingen van Olympia, de resten van Delphi, kijk vanaf de Akropolis uit over Athene en bezoek de vele musea met oud-Griekse beelden die uitstekend bewaard zijn gebleven. Op veel plekken in Griekenland is het mogelijk om gratis te overnachten met je camper. Het grote voordeel van een campertrip in Griekenland is dat het weer hier meestal erg mild is. In de zomer geniet je op sommige plekken van tropische temperaturen, maar in de winter is het lekker zacht wanneer je in het zuiden van het land blijft.

3. Kroatië

kroatie camper

Kroatië is niet het meest voor de hand liggende vakantieland van Europa, maar wel een van de mooiste bestemmingen voor een campertrip. Je ontdekt er niet alleen prachtige natuur, maar ook steden met een rijke geschiedenis. Het grote voordeel van een campertrip in Kroatië is dat dit land niet erg groot is. Je kunt gerust door het hele land reizen met je camper, waarbij je alle belangrijkste bezienswaardigheden ontdekt. Vanuit Kroatië kan je ook landen als Bosnië en Slovenië verkennen, die zich allebei goed lenen voor een campertrip. Maak tijdens je vakantie tussenstops in steden als Split, Dubrovnik en Zadar. Het Nationaal Park Plitvicemeren is ook het bezoeken waard tijdens je vakantie.

2. Tsjechië

tjechie camper

Meer dan twintig miljoen toeristen weten ieder jaar hun weg te vinden naar Tsjechië. Dat is niet voor niets, want dit land heeft meer dan genoeg moois te bieden. Dat begint natuurlijk al bij de hoofdstad Praag. Hier wandel je over de beroemde Karelsbrug, bezoek je de Praagse burcht en bewonder je het eeuwenoude astronomisch uurwerk. Maar Tsjechië is veel meer dan alleen Praag. Met je camper rijd je langs de verschillende kastelen die in het heuvelachtige landschap verscholen liggen, maar steden als Ceský Krumlov zijn ook het bezoeken waard. De wegen in Tsjechië zijn uitstekend, waardoor je vrijwel ieder deel van het land kunt verkennen met je camper. Tegelijkertijd is het een relatief goedkope bestemming, voor een voordelige vakantie in Europa.

1. Engeland

england camper

Niet veel mensen zullen aan Engeland denken wanneer ze op zoek zijn naar een bestemming voor een campertrip, maar dit is juist een ideaal land om met je camper te verkennen. Er valt niet alleen heel veel te zien, maar de wegen zijn er ook groot. Je hebt er genoeg kustlijn om te verkennen, van de hoge kliffen van Dover tot het sfeervolle Cornwall. In het noorden van het land vind je hoge berggebieden, maar je kunt natuurlijk ook de verschillende steden van Engeland bezoeken. Ga shoppen in Londen of treed in de voetsporen van The Beatles in Liverpool. Het enige nadeel van een campertrip in Engeland is dat je het Kanaal moet oversteken met de boot, maar je kunt vervolgens meer dan genoeg natuur en cultuur verkennen.