Bruggen, er zijn duizenden bruggen te vinden op onze kleine aardbol. Als je aan bruggen denkt, dan denk je waarschijnlijk slechts aan een verbinding tussen steden, waardoor transport vergemakkelijkt wordt. Maar wist je dat bruggen meer zijn dan dat alleen? Steeds meer mensen bezoeken en bekijken bruggen en beschouwen bruggen als een bezienswaardigheid van een land. Hieronder vind jij een opsomming van de mooiste bruggen in Europa. Lees gauw verder!

15. Viaduct van Millau

millau viaduct

Je hebt er vast wel eens van gehoord of bent er vast wel eens geweest. Deze viaduct, staat (hoe kan het ook anders), in de gemeente van Millau in Frankrijk. Omringt door de prachtige en idyllische natuur is deze viaduct de hoogste brug ter wereld!

14. Kapelbrug (Luzern)

Kapellbrücke
Simon Koopmann/wikipedia

Gevestigd in het hartje van Zwitserland (Luzern), is deze welbekende brug, een ware toeristische attractie. Wist jij dat de Kapelbrug (Kapellbrücke) al meer dan 650 jaar oud is? Deze houten overdekte brug is 204,7 meter lang en is tevens verfraait met prachtige afbeeldingen, waardoor de bezoeker van deze brug ook nog eens vermaakt wordt met prachtige kunst. De Kapelbrug is overigens toegankelijk voor voetgangers.

13. Pont du Gard (Nimes)

Pont du Gard

Gelegen in het plaatsje Vers-Pont-du-Gard in Frankrijk, is deze aquaduct een werkelijke icoon. Wist jij dat de Pont du Gard oorspronkelijk is gebouwd door de Romeinen? De aquaduct is 49 meter hoog en kruist de rivier de Gardon. De aquaduct is omringt met prachtig, ongerept natuur.

12. Kettingbrug (Boedapest)

Kettingbrug

Ooit van de Kettingbrug gehoord? Deze brug loopt namelijk over de Donau en is één van de meeste bekende bruggen in Boedapest. De brug is 330 meter lang 15.8 meter breed. De brug heet oorspronkelijk Széchenyi lánchíd en is vernoemd naar de man initiatief nam op de brug te bouwen.

11. Vasco da Gamabrug

Vasco da Gamabrug

De Vasco da Gamabrug is een van de langste bruggen ter wereld en is gelegen in Lissabon (Portugal). Deze fantastische tuibrug verbindt de plaatsen Sacavém en Montijo en is 12 kilometer lang.

10. Ponte di Rialto (Venetië)

Ponte di Rialto

Deze brug, gebouwd in en voltooid in 1591, is gelegen in in de Italiaanse stad Venetië. De brug overspant de welbekende Canal Grande en is 48 meter lang.

9. Pont Neuf (Parijs)

Pont Neuf

De oudste brug van Parijs is de Pont Neuf. Met een lengte van 238 lang loopt deze welbekende brug over de Seine en verbindt het de Île de la Cité.

8. Stari Most (Mostar)

Stari Most

Deze brug is dé icoon in hartje Bosnië en Herzegovina. Gelegen in Mostar, overspant de Stari Most de rivier de Neretva. De brug is 28,7 meter lang en 4 meter breed. Ben jij gek op historie en geschiedenis? Dan is de Stari Most dé plek om te bezoeken.

7. Erasmusbrug

erasmusbrug

De Erasmusbrug, wie kent hem niet? Gelegen in Rotterdam, overbrugt de Erasmusbrug de Nieuwe Maas. De brug is 802 lang en is vernoemd naar de welbekende priester: Desiderius Erasmus.

6. Puente Nuevo (Ronda)

Puente Nuevo
Andbog/wikipedia

De eyecatcher in het plaatsje Ronda (Spanje), is toch wel de Puento Nuevo (Nieuwe brug). De Puento Nuevo werd in 1735 gebouwd en in 1793 voltooid. De behoort tot één van de drie bruggen die de Tajo de Ronda overspant en heeft een hoogte van 98 meter.

5. Brug der Zuchten (Venetië)

Brug der Zuchten

Gelegen in de Italiaanse stad Venetië, straalt deze brug de historie van Venetië uit. De brug is is gemaakt in de 17e eeuw en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië. De brug vormt een verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenis.

4. Tower Bridge (Londen)

Tower Bridge

Wie kent ‘m nu niet? Je hebt de brug hoogstwaarschijnlijk wel eens in het echt mogen bewonderen. Deze brug spant de kroon wat betreft de bekendste bruggen in hartje London. Met een lengte van meer dan 244 lang is de Tower Bridge een absolute bezienswaardigheid met meer dan 40.000 bezoekers per dag!

3. Ponte Vecchio (Florence)

Ponte Vecchio

De bekendste brug van Florence is toch wel de Ponte Vecchio. De brug is 100 meter lang en 32 meter breed. De brug staat bekend om haar winkeltjes (voornamelijk juweliers) en haar robuuste uitstraling.

2. Basteibrug (Duitsland)

bastei

De rotsformatie Bastei is met een hoogte van 305 meter een prachtig uitzichtplatform over Elbedal en over het Elbezandsteengebergte. Al in 1824 werd een houten brug gebouwd om de verschillende rotsen met elkaar te verbinden. In 1851 werd de brug vervangen door de huidige Basteibrug.
Geliefd bij menig wandelaar en fotograaf, is deze brug, gelegen in Duitsland, een ware bezienswaardigheid. Deze brug staat bekend om zijn rustig en landelijk omgeven natuur, en heeft een hoogte van 194 meter.

1. Karelsbrug (Praag)

Karelsbrug
Karelsbrug 2

Menig toerist in Praag bezoekt maar al te graag de Karelsbrug (Karluv most). De brug is een ware higlight en schittert tijdens elke seizoen (vooral tijdens de winter!). De brug is 516 meter lang en 10 meter breed. De brug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana en overspant de Moldau. Wist jij dat Karel IV de ééste steen heeft van de Karelsbrug heeft gelegd? De brug is uitsluitend voor vootgangers en behoort tevens tot één van de bekendste bezienswaardigheden van Praag.