Wil je alles uit jouw reis naar Griekenland halen? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat, met de nodige informatie. Alle highlights van Griekenland hebben wij op een rijtje gezet. De top 20 bezienswaardigheden van Griekenland lees je in dit artikel.

1. Akropolis

Parthenon

Met stipt op nummer één natuurlijk de Akropolis. Het is de meest populaire toeristische attractie van het land. Deze eeuwenoude Griekse tempel is een zeer belangrijk element geweest is de westerse architectuur. De Akropolis staat boven op een berg in het oude gedeelte van Athene. Ga mee met een tour en laat je rondleiden door deze unieke tempel.

2. Olympus gebergte

olympus berg
Toe aan wat activiteit op reis? Ga dan klimmen in het Olympus gebergte. Deze berg is gelegen in een prachtig natuurgebied met meerdere wandelroutes. Er zijn wandelroutes die gezinsvriendelijk zijn en meer uitdagende routes. Ga naar de top en geniet van een adembenemend uitzicht. Dit gebergte is vooral bekend door de vele verwijzingen uit de Griekse mythologie.

3. Het meer van Plastira

Volgende de Griekse traditie is dit meer van Plasteri gezegend met een natuurlijke schoonheid. Dat is niet voor niets, want dit lichtblauwe meer is echt een genot voor het oog. Gelegen in een bosachtig gebied zorgt het voor een relaxte dag in de natuur.

4. Prachtige architectuur in Santorini

Santorini

Santorini mag je echt niet overslaan. Dit unieke eiland is volledig voorzien van witte huizen met lichtblauwe daken, de echte Cycladische architectuur. De architectuur is uniek en het geeft een sprookjesachtig gevoel. Santorini is een toevluchtsoord voor huwelijksreizigers vanwege het romantische plaatje.

5. Delphi

Delphi

De ruïnes van Delphi is een UNESCO werelderfgoed plaats. Ook is het een van de topattracties van Griekenland. Het orakel van Delphi heeft een grote indruk gemaakt op de Griekse Mythologie en ook de verhalen van de Griekse god Apollo hebben zich hier afgespeeld.

6. Samaria kloof

Samaria kloof
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Samaria kloof. Meer dan 16 kilometer lang is de natuurlijke wandelroute tussen bergen. Een wandelroute kan wel 7 uur in beslag nemen vanwege het terrein en verschillende klimmen.

7. Epidaurus Theater

Epidaurus
Dit theater stamt uit de 4e eeuw na Christus en is gewijd aan de Griekse god van medicijnen: Asclepius. Het theater is gebouwd van steen en meters hoog. Je kunt hier ontspannen en je wegwanen in de tijd. Het bijbehorende klooster is op loopafstand van het theater. Deze twee zijn dus perfect te combineren.

8. Meteora klooster

Meteora klooster
Het Meteora klooster ligt in een prachtig gebergte. De omgeving is perfect als filmlocatie voor een fantasiefilm. Vandaag de dag is het Meteora klooster een onderdeel van UNESCO. Voorheen waren er maar liefst 20 actieve kloosters in dit gebied.

9. Melissani grotten

Melissani

Een onvergetelijke ervaring is het bezoek aan de Melissani grotten. Het is een natuurwonder wanneer je met een boottocht deze grotten in kunt varen. De grotten zijn meer dan 4 kilometer lang en je kunt met een boottocht de prachtige grotten van natuursteen bekijken.

10. Hephaestus tempel

Hephaestus
Deze tempel is gelegen in de Thissio buurt in Athene. De tempel dateert uit 450 voor Christus. De tempel is al die jaren goed onderhouden en is nog in geweldige staat. Bezoek deze tempel die toegewijd was aan Griekse god Hephaestus. Binnen in de tempel kun je nog authentieke Griekse beelden bezichtigen.

11. Het kanaal van Korinthe

Korinthe kanaal
Het lichtblauwe water uit het kanaal van Korinthe moet je een gezien hebben. Het duurde meerdere eeuwen om dit kanaal aan te leggen door het rotsachtige gebied. Het kanaal is 6 kilometer lang en je kunt middels een boottocht het kanaal van dichtbij verkennen.

12. Athos berg

athos

Een unieke attractie is de Athos berg. Op deze berg zijn verschillende kloosters gebouwd. Het unieke aan deze kloosters is dat deze op de dag van vandaag nog steeds actief zijn. Helaas voor vrouwen is dat alleen mannen vanuit religieuze overwegingen de kloostergronden mogen bezoeken.

13. Het Malia paleis

Malia

Bezoek de ruïnes van het Malia paleis op Kreta en zie wat er nog over is van dit eeuwenoude paleis. Dit paleis stamt uit 1900 voor Christus en is hiermee een van de oudste bezienswaardigheden van Griekenland. Veel is er helaas niet over van dit paleis, maar dankzij tentoonstellingen kun je het eeuwenoude paleis toch wat beter leren kennen.

14. Historisch Korinthe

korinthe historisch
Korinthe is een belangrijke Griekse plaats. Zowel voor de Griekse mythologie, als voor christelijke geschiedenis. Korinthe heeft meerdere ruïnes van oude tempelplaatsen en belangrijke Romeinse en Griekse relieken. De tempel van Apollo en een groot amfitheater zijn te bezichtigen in Korinthe.

15. Phaestos

Phaestos

Phaestos ligt in een gebergte dat je een prachtig uitzicht biedt over het bergachtige landschap van Kreta. Phaestos heeft veel ruïnes. In dit bergachtige plaatsje leer je meer over hoe de kamers er vroeger uitzagen en wat de grondbeginselen zijn van de Griekse architectuur.

16. Mycenae

Mycenae

Mythes en legendes komen tot leven in Mycenae. Dit wordt ook beschermd door Unesco. De ruïnes vertellen het verhaal van de Odyssee. De ruïnes stammen uit de 6 eeuw voor Christus. Je komt binnen door een grote leeuwenpoort en kunt eindeloos genieten van prachtige eeuwenoude ruïnes.

17. Strand van Balos

Balos strand kreta
Ga heerlijke zonnen op het strand van Balos en geniet van het lichtblauwe zeewater. Balos is een populaire badplaats op Kreta dat zijn populariteit te danken heeft aan het lichtblauwe water en de vele lagunes. Je kunt hier zonnen, zwemmen en snorkelen. Er zijn hier veel zeedieren en koraal in het water. Ga mee op een snorkeltocht en spot alle zeedieren.

18. Corfu wandelroute

corfu

Een echte uitdaging is de wandelroute van Corfu. Het is niet een middagje relax wandelen, want de route is meer dan 222 kilometer lang. Wil je de volledige route lopen, dan ben je zo’n 8 tot 10 dagen onder de pannen. De route gaat grotendeels lang het turquoise blauwe Corfu meer. Je wandelt iedere dag door prachtig natuurgebied en er zijn meerdere klimmen op de route.

19. Navagio (baai met scheepswrak)

De meest gefotografeerde baai van het populaire eiland Zakynthos is Navagio, gelegen aan de noordwestkust. Deze kleine schilderachtige baai wordt omringd door kliffen en rotsen, heeft fijn lichtbruin zand en een azuurblauwe zee. In de baai ligt een scheepswrak, dat hier in het jaar 1980 op de klippen liep. Het is een schip dat gebruikt werd om sigaretten te smokkelen vanuit Turkije naar Italië. Deze baai is per boot (vanuit vele locaties) bereikbaar.

20. Kasta tombe

kasta tombe

Deze koninklijke tombes zijn een unieke bezienswaardigheid. In Centraal-Macedonië ligt de eeuwenoude begraafplaats voor koningen en belangrijke historische figuren van Griekenland. Ondergronds zijn de koninklijke tombes. Het belangrijkste onderdeel van de tombes, is het graf van Philippus II van Macedonië, vader van Alexander de Grote. Deze koning dateert uit 335 voor Christus. Je kunt zien welke producten hij heeft meegenomen voor het hiernamaals. Je ziet bijvoorbeeld een uniek schild gemaakt van goud, zilver en ivoor.

Bezoek het veelzijdige Griekenland met natuurlijk de unieke en eeuwenoude geschiedenis, maar ook het bijzondere landschap en moderne trekpleisters. Je hoeft je nooit te vervelen tijdens een vakantie naar Griekenland. Plan jouw reis van te voren zodat je al jouw favoriete ruïnes kunt bezichtigen, kunt genieten aan het strand en de leukste stadjes kunt bezoeken. Een vakantie naar Griekenland is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!