Met meer dan 5.000 eilanden heeft Griekenland meer dan genoeg moois te bieden. Ieder eiland heeft weer zijn unieke voordelen, van rustige natuur tot prachtige dorpen met een rijke geschiedenis. Ben je van plan om Griekenland te bezoeken en wil je weten welke eilanden je niet moet overslaan? Dit is de top 8 mooiste Griekse eilanden.

Santorini

Santorini

Dit eiland is een bekende bestemming voor veel toeristen. Je herkent de kustlijn meteen dankzij het helderblauwe water en de witte huizen die op de kliffen gebouwd zijn. De stranden van Santorini zijn bijzonder, met zwartgekleurd zand van vulkanische oorsprong. Vanaf het witte dorpje Fira bewonder je de Griekse zonsondergang. Wil je niet alleen zonnebaden, maar ook feesten tijdens je vakantie in Griekenland? Ook dan kan je op Santorini terecht.

Mykonos

Mykonos

Een boot huren in Griekenland is natuurlijk een must als je op een van de eilanden bent. Je hebt een uitzicht op de stralende blauwe zee en de typische witte huizen waar Griekenland om bekend staat. Mykonos heeft een ontspannen sfeer met verschillende nachtclubs. Ondanks dat het eiland een populaire toeristenbestemming is, is de natuurlijke schoonheid nog niet verloren gegaan. Bezoek de bruisende stad, maak een boottocht om het eiland en dans vervolgens tot in de late uurtjes in een van de clubs.

Paxi

Paxi

Paxi maakt deel uit van de Ionische eilanden en ligt in de buurt van Corfu. Het is een relatief onbekend eiland, maar dat is nu net de charme. Hier kan je namelijk terecht voor een rustige vakantie vol mooie natuur en privacy. Bij het plaatsje Gaios vind je een sfeervolle haven waar je lekkere visgerechten uitprobeert. Vergeet niet om hier een glaasje typisch Griekse ouzo te drinken. Het eiland heeft ook verschillende mooie stranden, waarvan je een aantal alleen per boot kunt bereiken. Het is de moeite waard om zelf rond te dwalen over het eiland, op zoek naar de mooiste plekjes.

Tilos

Tilos

Ben je op zoek naar avontuur tijdens je vakantie in Griekenland? Dan is Tilos misschien wel de perfecte bestemming voor jou. Dit eiland heeft namelijk ruige natuur met mooie berggebieden en ongerepte paden. Zo krijg je hier de kans om verschillende dieren te spotten, van exotische vogels tot geiten. In het verleden leefden er ook dwergolifanten op het eiland, waar vandaag de dag nog altijd resten van te bewonderen zijn. De stranden zijn rotsachtig en daardoor lastiger te bereiken, maar wel een oase van rust.

Ikaria

Ikaria

Ikaria heeft zijn naam te danken aan de bekende Griekse god Icarus. Toen deze god in de zee stortte, zou dat volgens de legende in de buurt van dit eiland zijn geweest. Ikaria is moeilijk te bereiken, maar dat is nu net wat dit eiland zo mooi maakt. Het landschap is ruig met ongerepte bergachtige gebieden en veel wildgroei. Je maakt er bijzondere wandelingen, maar geniet ook van de sfeer bij de kleine baaitjes van het eiland. Op Ikaria vind je ook een aantal thermaalbaden, die volgens sommigen bepaalde huidproblemen kunnen verhelpen.

Skyros

Skyros

Skyros maakt deel uit van de eilandgroep de Noordelijke Sporaden. Het is het grootste eiland van deze groep, maar tegelijkertijd ook een van de rustigste. Er zijn geen nachtclubs te bekennen op Skyros, dus je beleeft de meeste avonturen gewoon overdag. Huur een fiets of wandel door het veranderende landschap van het eiland. De twee kanten van Skyros zijn totaal anders: in het noorden ontdek je sfeervolle baaitjes en mooie stranden in een groen landschap, terwijl het zuiden vooral uit ruige berggebieden bestaat. Dat contrast zorgt voor een veelzijdige vakantie.

Gavdos

Gavdos

Wanneer je op dit eiland bent, begeef je je op het meest zuidelijke deel van Europa. Het bijzondere aan Gavdos is dat de natuur ontzettend goed bewaard is gebleven. Je krijgt er dus de kans om de authentieke natuur van Griekenland te verkennen. Tegelijkertijd vinden de bewoners het belangrijk om hun oude cultuur en tradities in stand te houden. Zo krijg je dus een kijkje in de rijke geschiedenis van Griekenland. Er leven slechts vijftig vaste bewoners op Gavdos. Verder wordt het eiland vooral bezocht door toeristen of kunstenaars die het drukke leven helemaal achter zich willen laten.

Milos

Milos

De Venus van Milo is misschien wel een van de beroemdste klassieke kunstwerken ter wereld. Dit bekende beeld is op het eiland Milos gevonden. Het eiland wordt als een klein paradijs gezien, met witte stranden en een rotsachtige natuur. Met meer dan zeventig stranden zijn er genoeg plekken om van de zon te genieten. Het mooiste is dat veel van deze stranden verborgen liggen. Je bent op dit eiland dus aan het juiste adres wanneer je een vakantie vol rust en privacy wilt beleven. In de zomer wordt Milos niet drukbezocht door toeristen.