Van eilanden in de Ionische zee tot eilanden in de buurt van de Turkse kust: Griekenland heeft genoeg prachtige gebieden om te bezoeken. Ieder eiland van Griekenland heeft weer een eigen karakter, waardoor je als toerist meer dan genoeg bijzonders kunt ontdekken. Ontdek hier de top 7 Griekse eilanden die je moet bezoeken.

Santorini

Santorini 3

Santorini is misschien wel het bekendste eiland van Griekenland. De witte huizen met blauwe daken zorgen voor een typisch Griekse sfeer, terwijl je ook van een prachtig uitzicht over zee geniet vanaf de rotswanden van het eiland. Meer dan duizend jaar geleden veranderde het landschap van Santorini door een vulkaanuitbarsting, waardoor je er een ruig landschap vindt. De hotels op het eiland zijn luxe en perfect voor toeristen die graag comfortabel van Griekenland willen genieten.

Kreta

Kreta 2

Kreta is het meest zuidelijke eiland van Griekenland en ligt daardoor niet ver van de kust van Afrika. Het is bovendien het grootste eiland van dit land. Hierdoor vind je er ontzettend veel verschillende bezienswaardigheden, van Venetiaanse forten tot een bergketen en uitgestrekte stranden met zacht zand. Je kunt hier de drukte opzoeken op grote familiestranden, maar er zijn ook genoeg verborgen plekken voor rustzoekers die van de natuur willen genieten. De archeologische vindplaats Knossos is ook het bezoeken waard.

Mykonos

Mykonos 2

Ben je toe aan een bruisende vakantie in Griekenland? Dan moet je een bezoek brengen aan het eiland Mykonos. Tussen de witte huizen op dit eiland vind je talloze winkels en restaurants, waar grote groepen toeristen van het goede leven genieten. Het nachtleven is er ook groot. Je hebt de keuze uit talloze clubs waar je tot in de late uurtjes van een feestje geniet. Overdag organiseren veel locaties spetterende zwembadfeestjes. Mykonos wordt om deze reden vooral bezocht door jongere toeristen, maar in de jaren vijftig en zestig waren er ook veel Hollywoodsterren op het eiland te vinden. Hierdoor zit je er nog steeds goed voor een luxe vakantie.

Corfu

Corfu

Een ander eiland dat een plekje verdient op deze lijst is Corfu. Dit eiland is ontzettend makkelijk te bereiken, er wordt volop Engels gepraat en er zijn genoeg restaurants en winkels. Dat maakt Corfu een populaire bestemming voor gezinnen die van een zorgeloze vakantie willen genieten. Het eiland staat ook bekend om zijn mooie natuur, met wilde bloemen, kleurrijke vlinders en mooie vogels. De hoofdstad Corfu staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je een historisch fort, oude villa’s en verschillende musea met archeologische vondsten.

Zakynthos

Zakynthos
Het eiland Zakynthos staat bekend als het eiland met de mooiste stranden. Vanaf het strand kijk je uit over een helderblauwe zee en krijtwitte kliffen. Hier vind je ook een beroemd scheepswrak dat misschien wel het meest gefotografeerde scheepswrak ter wereld is. Op het eiland kun je makkelijk een boottocht boeken, zodat je door een boot naar de vele grotten rondom het eiland geleid wordt. De dorpen van Zakynthos zorgen ook voor genoeg vermaak, met leuke winkels, gezellige restaurants en altijd wel een plek om urenlang te borrelen.

Spetses

Spetses

Spetses is minder bekend, maar ook een prachtig Grieks eiland dat je zeker moet bezoeken. Je vindt hier eeuwenoude kerken, kleurrijke huizen en sfeervolle havens. Het eiland is makkelijk te bereiken wanneer je een boottocht vanaf de Griekse stad Piraeus boekt. Binnen twee uur ben je op het eiland, waardoor veel rijke Grieken naar Spetses reizen voor een makkelijk weekendje weg. Hier vond in 2010 zelfs een huwelijk plaats van de Griekse koninklijke familie. Het is dus duidelijk dat Spetses een toplocatie is om luxe te genieten van het Griekse eilandleven.

Karpathos

Karpathos

Karpathos is het laatste eiland op dit lijstje en ook zeker het bezoeken waard. Een groot voordeel van het eiland is dat het nog niet massaal bezocht wordt door toeristen. Een Karpathos vakantie staat dus voor rust, waardoor je van de lokale natuur en cultuur genieten. Dankzij het bergachtige landschap maak je er verschillende uitdagende wandelingen, maar je kunt natuurlijk ook tot rust komen op een van de vele stranden. Pigiadia is de belangrijkste stad van Karpathos. Hier struin je ‘s avonds over de boulevard of huur je een jacht om over het water te varen.