Bremen is een van de grotere Duitse steden en telt meer dan een half miljoen inwoners. De stad ligt in het Noorden van Duitsland. Bremen heeft een rijke geschiedenis waar toeristen maar al te graag op af komen. Ook heeft de stad talloze bezienswaardigheden die ook zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder 14 bezienswaardigheden in Bremen.

Dom van Bremen

dom van bremen

LI SEN / Shutterstock.com

De Dom van Bremen is een kathedraal in de stad Bremen en tegelijkertijd een van de bekendste toeristische attracties van de stad. De Dom van Bremen staat aan de bekende Rathausplatz. De Dom is 98 meter hoog en is in de 11e eeuw gemaakt tot de Dom die er nu staat. Als eerst werd het gebouw gebouwd in het jaar 799, maar dat gebouw werd al snel vernietigd tijdens de Saksenoorlogen.

Stadhuis van Bremen

stadhuis van bremen

Het stadhuis van Bremen is een ander zeer bekend gebouw uit de stad. Het stadhuis, op zijn Duits “Rathaus” van Bremen bevindt zich in de Oude Bremer binnenstad aan de Marktplatz. Het stadhuis wordt vandaag de dag gebruikt door de deelstaatregering. Het Bremense stadhuis staat overigens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder heeft het gebouw een oude kelder waarin het oudste wijnvat van Duitsland staat.

Rolandstandbeeld

Rolandstandbeeld

eFesenko / Shutterstock.com

Het Rolandstandbeeld is net als het stadhuis van Bremen ook een bezienswaardigheid aan het bekende marktplein van Bremen. Het standbeeld is een man met een zwaard en is symbool voor de vrede in de stad. Het Rolandstandbeeld is gebouwd in het jaar 1404 en staat net als het stadhuis van Bremen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Böttcherstraße

Bottcherstrasse

jodrum / Shutterstock.com

De Böttcherstraße van Bremen is een straat van zo’n 100 meter lang en is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad Bremen. Het grootste deel van de gebouwen die zich in de Böttcherstraße bevinden zijn gebouwd tussen de jaren 1922 en 1931. De straat is een redelijk smalle straat en staat vooral bekend om de bijzondere gebouwen en de interessante architectuur waarmee deze zijn gebouwd.

Schlachte (rivier)

schlachte

hbw_pictures / Shutterstock.com

De Schlachte is een bekende rivier in Bremen. De Schlachte is een promenade en heeft een prachtig uitzicht die zeker het bezoeken waard is. Het rivier heeft een rijke geschiedenis. Langs de rivier staan bootjes die je de mogelijkheid bieden om een tour over het water te doen.

Schnoor

Schnoor

Schnoor is een bekende wijk in de binnenstad van Bremen. De wijk is momenteel de enige wijk in de stad Bremen die nog uit de Middeleeuwen komt. De wijk Schnoor heeft veel smalle straatjes en steegjes en wordt gezien als een gezellige wijk. Kleine cafeetjes en kroegjes voorzien de wijk van de nodige gezelligheid en wie wil kan bijna overal wel even zitten en wat drinken. De wijk is tevens voorzien van diverse souvenir winkeltjes.

Bremer Marktplatz

Bremer Marktplatz

De Bremer Marktplatz is een van de bekendste pleintjes uit de stad, waar dus ook het stadhuis staat. Het plein heeft in totaal een oppervlakte van bijna 3500 vierkante meter. Oorspronkelijk was de Bremer Marktplatz een marktplein. Marktplatz betekend letterlijk vertaald dan ook marktplein. Het plein wordt echter tegenwoordig niet meer gebruikt voor markten. De enige uitzonderingen zijn de kerstmarkt en de Bremer Freimarkt.

Universum

universum

Philip Lange / Shutterstock.com

Het Universum Bremen is een groot museum in de stad. Het museum is een wetenschapsmuseum die gemiddeld bijna een half miljoen bezoekers per jaar trekt. Het museum opende zijn deuren voor bezoekers en toeristen in het jaar 2000 en is sindsdien een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. In het museum krijg je als bezoeker de mogelijkheid om ook zelf veel proefjes te doen en praktisch bezig te zijn met de wetenschap en de aanwezige technieken.

Kunsthalle Bremen

Kunsthalle Bremen
trabantos / Shutterstock.com

Een ander bekend museum in de stad is Kunsthalle Bremen. Dit museum is een kunstmuseum dat verschillende soorten kunstbeat, waaronder schilderijen, maar ook beelden. De aanwezige kunstgeschiedenis in het museum is kunstgeschiedenis vanaf de veertiende eeuw tot aan deze tijd. Het museum heeft een grote collectie aan kunst.

Haus des Glockenspiels

Haus des Glockenspiels

Haus des Glockenspiels is een klokhuis in Bremen. Het gebouw heeft in totaal 30 klokken en en luidt 3 keer per dag. Het klokhuis kreeg in 1944 te maken met een zeer grote brand die aanleiding was tot grote schade. Het gebouw werd in 1991 weer gerestoreerd en gerenoveerd.

Übersee-Museum Bremen

ubersee museum
Marc Venema / Shutterstock.com

Het Übersee-Museum Bremen is een ander museum in de stad, namelijk een museum dat zich richt op natuurhistorie en etnografie. In het museum wordt onder anderen de natuurgeschiedenis van diverse continenten op de wereld tentoon gesteld. Dit museum is niet alleen een van de bekendste toeristische trekjes in de stad Bremen, maar ook een van de bekendste musea van Duitsland.

Bremer Stadsmuzikanten

Bremer Stadsmuzikanten

DelanoBalten / Shutterstock.com

Bremer Stadsmuzikanten is een van de bekendste sprookjes uit de stad Bremen. Het sprookje gaat over een man die een ezel had die al jaren onverdroten de zakken naar de molen droeg. In de loop van de tijd nam de kracht af en kon het dragen van de zakken niet meer worden uitgevoerd. Het sprookje is een algemeen zeer bekend sprookje in de stad.

U-Boot-Bunker Valentin

U Boot Bunker Valentin

De U-Boot-Bunker Valentin was een dorpje waar in de tweede wereldoorlog U-Boten werden gebouwd. U-boten waren Duitse onderzeeboten die bedoeld waren om bijvoorbeeld de vijand te bespieden. Deze boten waren voor Duitsland een erg belangrijk wapen. Tegelijkertijd was U-Boot-Bunker Valentin een schuilplaats voor de mensen. Er is redelijk duidelijk en goed te zien op welke wijze de onderzeeërs destijds gebouwd werden.

Beck’s bierbrouwerij

becks brouwerij in bremen

Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock.com

Beck’s bierbrouwerij is een bierbrouwerij in Bremen en is tegelijkertijd een van de bekendste bierbrouwerijen van Duitsland. De brouwerij speelt een grote rol in de Duitse cultuur, een cultuur waarin bier sowieso een veel gedronken drank is. De brouwerij is opgericht in het jaar 1871 en bestaat daarmee bijna 150 jaar.